Душ гел или сапун. Какво да изберем?

Днес сме избрали да представим пред вас един -417 бестселър в грижата за тялото, а именно нашия душ гел.

Какво всъщност е душ гелът? Това е може би най-разпространения продукт, който използваме ежедневно за премахване на замърсявания, излишно омазняване и мъртви кожни клетки. Продукт, който присъства в почти всяка баня.

dush gel

Формулата на му е много по-благоприятна за хора, които имат суха или чувствителна кожа. Вероятността да бъдат нарушени естествените нива на влажност е по-малка, от колкото при употреба на сапун. Проблемът тук настъпва от факта, че такъв тип кожи имат неутрално pH, a сапуните са с много по-високо такова, в сравнение с това на душ геловете.

Една от активните съставки в душ гела на minus 417 е масло от гроздови семки. Ползите от него са известни от древността и се смята, че има изключително благоприятно действие върху кожата.
Богато на провитамин А, както и витамини С, В и РР. В състава му има над 100 активни съставки, протеини, микро и макро елементи. Освежаващото му действие върху кожата се смята, за едно от най-ценните му свойства. Известно е още с високото си съдържание на витамин Е и линолеева киселина, която е основен фактор, който контролира естествените нива на влажност на кожата и нейната способност да се регенерира.

Помага за по-лесно отстраняване на мъртвите кожни клетки, подобрява структурата на епидермиса и я прави по-гладка и здрава. Повлиява добре мазната кожа и свива порите.

Каква е разликата между душ гел и сапун?

И двете са създадени с цел почистване на кожата, но общо взето тук е момента, в който приликите между двата продукта приключват.

Сапуните най-често са под формата на блокчета, направени от животинска или растителна мазнини. Могат да бъдат неароматизирани или да съдържат в състава си етерични масла, или синтетични ароматизатори.

Различно от традиционните сапуни, душ геловете имат течна формула. Създадени да образуват пяна като се нанесат върху кожата, много от тях съдържат SLS или SCS. И двете съставки образуват пяна като се нанесат върху мокра кожа, но имат много различна молекулярна структура и могат да наранят епидермиса по различни начини.

SLS e агент, който има много по-малък молекулярен размер и може да нарани деликатната кожа, да доведе до изсушаване, екзема или псориазис.
SCS от своя страна. е с кокосова база и има много по-голяма молекулярна структура. Това означава, че неговото взаимодействие с кожата е по-нежно и не може да проникне твърде дълбоко в нея.

Добър избор ли са сапуните?

След известно време в сянката на душ геловете, сапуните отново наемат скорост и предни позиции. Както шампоаните на блокчета така и сапуните все по-често са plastic free и това ги прави добра алтернатива за тези, които искат да намалят ползването на пластмаса в ежедневието си. Но да оставим опаковката настрана, добър избор ли са сапуните за кожата?

Ефектът, който ще има сапунът върху кожата зависи много от неговата формула. Много от тях изсушават в дълбочина и съветът който дават от Eczema Society е, че ако кожата е предразположена към екзема, трябва да се избягва употребата на сапун върху нея.

Смята се, че традиционните сапуни се правят от агресивини, изсушаващи кожата съставки, и дори и на растителна основа, те често имат високо pH.

Предимствата на душ гела.

За разлика от хлъзгавите сапунени блокчета, течната формула на душ гела се смята за предпочитана от хората в ежедневните им хигиенни ритуали. Бързо пенещите се формули са много по-ефективни за почистване на тялото, без да се нарушават защитната бариера на кожата.

Както и при сапуните, така и при душ гела ползите зависят от състава и формулата на продукта.

Ясно е, че SLS наранява и изсушава кожата, така че тези, които имат суха кожа, предразположени са към екземи или друг тип кожни проблеми, трябва да избягват използването на измивни продукти със съдържание на SLS. Вместо това да заложат на такива без SLS, чиято формула е създадена да пази нежната кожа и да почиства нежно, без да нарушава естествените й нива на хидратация.

Като бранд, който не тества върху животни, има веган формула на продуктите и се старае да набавя всичките си ценни съставки от майката Природа, от minus 417 с гордост заявяваваме, че не използваме животински мазнини в продуктите, които предлагаме!


Вашият коментар

Your email address will not be published.Required fields are marked *