Минус 417 / Козметика от Мъртво море

Мъртво море

Навярно сте чували за ползите и благоприятното влияние на Мъртво море върху кожата и тялото. А знаете ли причината за това?

В тази статия ще ви запознаем с уникалните характеристики на Мъртво море и ще разберете с какво то действително помага на хората от векове.

Уникалното разположение и релеф на Мъртво море са определили неговия уникален характер. Наричат го още “соленото море”, защото е един от най-солените водни обекти на Земята. А, за да си го представите по-лесно – ако в един литър океанска вода се съдържат около 35 грама соли, то в един литър вода от Мъртво море има цели 330 грама!

Разположено на 429 метра под морското равнище, към днешна дата, Мъртво море е заслужило още едно свое название – “дъното на света”. Интересен факт е, че езерото спада с около 1 метър всяка година!

Водата на Мъртво море съдържа 21 минерала като магнезий, калий, калций, бром и други. Концентрацията на магнезий, който е известен с благоприятното си влияние върху нервната и опорно-двигателната система, е 15 пъти по-висока, отколкото в други морета. Магнезият е полезен при стрес, забавя стареенето и играе важна роля при клетъчния метаболизъм.

Калта от Соленото море е изключително ефективна и нейното благотворно действие върху човешкия организъм няма друг аналог. Тя съдържа голямо количество микроелементи като йод, цинк, литий, манган, кобалт. Те подобряват жизнената дейност на човешкия организъм, еластичността на кожата и спомагат регенерирането на клетките. Неслучайно наричат тази кал “източник на живот и красота“.

Любителите на спа процедурите от цял свят посещават Мъртво море, за да се докоснат до „фабриката за здраве“, да се мажат с лечебната кал от глава до пети, за да хидратират и подхранят кожата си с чисти морски съставки. 

Най-важният и ценен компонент в продуктите на -417 е именно Скъпоценният Минерален Комплекс от Мъртво море, добит директно от „дъното на света“. Той спомага поддържането на оптималните нива на хидратация като увеличава способността на кожата да задържа влага. Минералният комплекс има способност да възстановява, успокоява, хидратира и подмладява кожата.

Активните съставки в продуктите на -417 са пречистени – без парабени и минерални масла. -417 е веган козметика, която не тества върху животни.

Разгледайте нашите продукти на minus417.bg.

В следващата статия ще ви запознаем подробно с ползите на различните видове минерали, микроелементи и активни съставки, които се съдържат в Скъпоценния Минерален Комплекс от Мъртво море, както и в продуктите на -417.