За нас

Историята
Историята.
Роден в Израел, Моти Фридман е добре познат в арт средите като иновативен скулптор. Въпреки че практикува успешно изкуство от години, той решава да добави към визитката си още една сфера – грижата за кожата. През 2013 създава -417 – глобален козметичен бранд, чийто продукти се продават в над 15 страни, като Франция, Швейцария, Русия, Дания и Аржентина.
Модерната философия и безграничната страст към красивото вдъхновяват Моти да създаде козметични продукти, които не просто изглеждат добре, но и са основно средство на жените, с което те могат да владеят личното си изкуство – външния вид.
Необичайни усещания.
-417 е като произведение на изкуството.
Продуктите поднасят необикновено преживяване, което води до нови, неизживени досега усещания, точно като да видиш картина за първи път!
В основата на бранда са продуктите на Майката Природа, пълни с енергия и заряд, добити от най-ниската точка на земната повърхност – Мъртво море. Безценната кал, кристалните минерали и етеричните ароматни масла са внимателно подбрани и съчетани, за да обгърнат тялото и ума с нови усещания
Основателят
“Лицето ти е платно. Красотата на кожата започва с правилната нейна грижа, стъпка преди грима и другите ритуали.” – Моти Фридман
Мъртво море
Мъртво море.

Мъртво море е разположено на около 420 метра под морското равнище и се счита за най-дълбоката депресия в света, която спада с 1 метър всяка година. Част е от долината на Сирийско-Африканския риф, обградена от Юдейските планини на запад и Моавските планини на изток.

Водата на Мъртво море съдържа 21 минерала, като магнезий, калций, бром и йод. 12 от тях не се срещат в друго море или океан! Минералите притежават релаксиращи свойства, подхранват кожата, стимулират кръвообращението, успокояват ревматични болки и метаболитни разстройства.
Научно доказана естествена ефективност.
Продуктовата линия на -417 притежава силата на професионален спа център, където потребителят има възможност да намери най-доброто за своята кожа.
Основателят на бранда – Моти Фридман, си сътрудничи с екип от химици в най-добрите изследователски лаборатории в Европа, за да разработи продукти и терапии, които да донесат на хората положителен ефект както върху тялото, така и върху ума.
Използването на естествени съставки и такива с научно доказана ефективност, продължава да е водеща политика на компанията. Всички продукти са без парабени, минерални масла и не се тестват върху животни.